Fri frakt ved kjøp over kr 1000,-.
Fri frakt ved kjøp over kr 1000,-.
Handlekurv 0

Fordelene med bomull

En bedre natts søvn

Vi tror at du får bedre søvn på en tekstil av bomull enn på syntetiske fibre fordi  bomull tillater at huden kan puste. Huden blir dermed ikke blir liggende mot et tett fiber som ikke lar luft komme til.

Bruk mer, vask mindre

Siden bomull er luftig og ikke samler lukt slik oljebaserte stoffer gjør, trenger du ikke vaske tekstilene så ofte. Vi anbefaler at du bruker lav temperatur på vasken og dersom det er flekker kan du fjerne dem med Vanish.

Bruk bomull når som helst, hvor som helst

Bomull er et naturlig materiale som egner seg til klær og tekstiler til alle anledninger. Det lages av de tynne frøhårene på bomullsplanten og selv om stoffet er mykt og lett er det veldig slitesterkt i bruk. Dette gjør at mange velger bomull fremfor andre tekstiler.

Bomullens gode fuktighetsabsorberende evne gjør klærne komfortable og hudvennlige. Fibrene kan inneholde 20 prosent fuktighet uten å kjennes fuktig. De tar raskt opp svette og fuktighet og kan holde på 65 prosent av sin vekt uten å dryppe. Fuktigheten trenger inn i selve fiberet og i hulrommene og transporteres bort fra huden i kapillærgangene. Derfor egner bomull seg særlig godt til sengetøy.

Bomull krever lite vedlikehold

Bomull er lettere å vaske og ta vare på enn andre stoffer, så la vaskemaskinen gjøre arbeidet.

Holder formen

Selve bomullsfiberet er bygget opp av plantestoffet cellulose. Under den glatte overflaten er det mange lag med små kapillærkanaler imellom og innerst en hul kjerne. Dette gjør at plagget holder på formen.

Pust lett

Bomullsplagg er behagelige å ha på selv om de blir våte.

Se bra ut, føl deg enda bedre

Bomull er myk, absorberende og pustende. Så, hvis klærne er kløende, irriterende, stiv eller klossete, se på etiketten din fordi klærne dine kanskje ikke er bomullrike. Lær om hva som bestemmer komfort i en fiber.

Bomull lukter ikke

Når du lager mat, trener eller sitter rundt leirbålet, kan klærne dine "suge" til seg forskjellige lukt. Med bomull trenger du ikke å bekymre deg om det. Bomull frigjør luktstoffer lettere enn andre tekstiler når det er i vaskemaskinen. 

Du vil ikke få "Cotton Clinging"

Bomull er mange ting, men det er definitivt ikke statisk! Statisk "klenging" kan ikke skje med bomull fordi det ikke kan holde en elektrisk ladning. Så hvis du vil ha "klengefrie" klær, hold deg i bomull.